رطب مضافتی

خرمای مضافتی

خرمای مضافتی را تقریبا برای عموم مردم شناخته شده است طعم بی نظیر و رنگ سیاه آن موجب شده مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند

، خرمای مضافتی در بم بسیار زیاد موجود است ، و ارزشمندترین نوع خرمای مضافتی در فروش خرمای مضافتی در بازار کشور است. همینطور تهرانی ها خرمای مضافتی را بیشتر از خرماهای دیگر استفاده می کند.

رنگ خرمای مضافتی عموما به بنفش تیره و سیاه گرایش دارد و دارای گوشت، شهد و طعم فوق العاده مناسبی می باشد. اندازه نوع مرغوب این نوع خرما، بین 2.5 الی 4.5 سانتی متر می باشد. خرمای مضافتی با توجه به رطوبت بالا به عنوان خشکبار محسوب نشده و شرایط نگهداری آن در دمای بین -۵ تا ۵ درجه سانتی گراد می‌باشد، در حال حاضر این خرما در برندهای مختلف در بازارهای داخلی کشور ایران و بازارهای بین‌المللی به فروش می‌رسد.

 

کشورهای خریدار خرما به دو دسته تقسیم میشوند

کشورهای پیشرفته و صنعتی که خریدار خرمای درجه یک مرغوب هستند اهالی این کشورها خرما را به صورت غذایی غیر اصلی مصرف می کنند و به قیمت گرانی نیز حاضر به خرید آن می باشند
کشورهایی که کمبود مواد غذایی دارند خرما را به صورت یک غذای اصلی تلقی کرده و مصرف می نمایند طبیعی است که این کشورها بیشتر طالب خرید ارزانترین نوع خرما هستند
خریداران خرمای درجه یک بیشتر کشورهای اروپایی آمریکا کانادا و استرالیا بوده و خریداران خرمای ارزان قیمت بیشتر کشورهای چین هندوستان و جمهوری های شوروی سابق می باشد
علاوه بر این صرفه اقتصادی تولید خرما نیز مانند سایر محصولات باغی مستلزم رسیدگی بیشتری به نخیلات بوده و لازمه ارائه خدمات بیشتر به نخیلات نیز مستقیم مربوط به قدرت مالی نخل دار می شود
بنابر این بین توان مالی کشاورزی و کیفیت محصول رابطه مستقیمی برقرار است به این صورت که هرقدر کشاورزان از توان مالی بیشتری برخوردار باشد خرمای بهتر و بیشتری تولید می شود و هر قدر کمیت و کیفیت خرما بالا باشد توان مالی کشاورزان نیز بهتر و بیشتر می شود

 

خرید و فروش خرما مضافتی ایران


در ایران خرما مضافتی همانند دیگر خرما ها، در اواخر تابستان برداشت آن اغاز شده و به دنبال آن خرید خرمای مضافتی و فروش خرمای مضافتی شروع می شود.
در این زمان بسیاری خرید خرمای مضافتی را روی نخل (یا پیش خرید) و برخی در پای نخل و حتی به صورت تحویل درب سردخانه یا کارخانه تحویل گرفته و بسته بندی می شوند.
بعد از بسته بندی، خرید رطب مضافتی و فروش رطب مضافتی ایران توسط دیگر شرکت ها و تجار در بازار داخل و صادرات، انجام می شود.
در ایران بیشترین فروش خرمای مضافتی از زمان برداشت رطب مضافتی تا پایان ماه مبارک رمضان می باشد.
همانطور که میدانید خرمای مضافتی ۳ مرحله خارک، رطب، خرما را طی میکند تا مورد استفاده قرار گیرد.
این محصول بیشتر در مرحله رطب و خرما مورد خرید و فروش قرار می گیرد

تفاوت خرما مضافتی با رطب مضافتی


بسیاری بر این باورند که رطب مضافتی همان خرما مضافتی می باشد در حالی که این طور نیست.
همانطور که در بالا اشاره شد ابتدا شکوفه های درخت نخل تبدیل به خارک ( میوه سفت و نارس ) می شود.
با گذشت زمان، آفتاب سوزان تابستان خارک را به محصول آبدار و شیرین تبدیل می کند که به این مرحله رطب مضافتی گفته می شود.
بافت رطب مضافتی نرم تر از رطب مضافتی و رنگ محصول در این مرحله مقداری قرمز مایل به مشکی یا همان بور می باشد.
بسیاری این محصول را به صورت رطب مضافتی برداشت و استفاده می کنند مانند رطب کبکاب.
اما برخی دیگر، رطب مضافتی روی نخل را تقریبا بعد از گذشت ۲۰ روز برداشت می کنند.

با انواع خرما مضافتی و ویژگی های آن بیشتر آشنا شویم


خرما مضافتی ( رطب مضافتی ) از ارقام خرما های ممتاز ایران می باشد که طعم و کیفیت بسیار عالی دارد.
رنگ خرمای مضافتی قرمز مایل به مشکی ( بور ) یا قهوه ای پررنگ و حتی مشکی می باشد. خرمای مضافتی دارای پوستی نازک، بافتی نرم و رطوبت ۱۵ الی ۴۰ درصد می باشد. قابل ذکر است که این ویژگی ها در مناطق مختلف متفاوت می باشد.
سابقه کاشت و برداشت خرمای مضافتی در ایران بیش از چند هزار سال می باشد و پراکندگی تولید آن در ایران بسیار وسیع می باشد.
از جمله این مناطق می توان به بم، ایرانشهر، جیرفت، سراوان، عنبرآباد، بروات، نرماشیر، ریگان، کهنوج، قلعه گنج، حاجی آباد ….. اشاره کرد.

انواع خرمای مضافتی ایران، خرمای مضافتی بم، خرما مضافتی ایرانشهر، خرمای مضافتی سراوان و خرمای مضافتی جیرفت شهرت جهانی دارند

 

شما می توانید برای گرفتن قیمت رطب مضافتی و یا خرمای مورد نظرتان با کارشناسان شرکت خرمای ایرانی تماس بفرمایید