معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا،
بیان کرد: صادرات خرمای پیارم هرمزگان از ابتدای سال تاکنون ۱۲ درصد افزایش داشته است.
سید حسن حسینی گفت: از ابتدای سال تاکنون صادرکننده خرما پیارم ، مرغوب ترین و گران ترین خرمای جهان به خارج از کشور به میزان 460 تن بوده ایم. خرمای صادراتی پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانیمدت طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد.
حسینی افزود: سطح زیر کشت، بازاریابی مناسب و کیفیت بستهبندی علت افزایش صادرات خرمای پیارم است. نخلستانهای پیارم از دو هزار و ۵۰۰هکتار در حاجیآباد صادر کننده خرما به میزان ۷۰ درصد آن معادل شش هزار تن سالانه به امارات متحده عربی، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، روسیه، ارمنستان، تاجیکستان و آسیای مرکزی است.
وی عنوان کرد: شهرستان حاجیآباد در شمال هرمزگان با داشتن آبوهوای گرم و خشک، تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان است. در هرمزگان ۵۰ رقم خرما تولید میشود که ۱۰ نوع مرداسنگ، زرد، مضافتی، کریته، خنیزی، آل مهتری، زرک، خاصویی، هلیلی و پیارم آن صادراتی است. ایران بعد از کشور تونس دومین صادرکننده خرما در جهان است.
به گفته وی، هرمزگان تولیدکننده خرما به میزان سالانه ۱۴۸ هزار تن از ۳۸ هزار هکتار مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیر کشت را دارد. برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز میشود و با برداشت پیارم در آبان ماه پایان مییابد. سرانه مصرف خرما در کشور ۱۲ کیلوگرم، در هرمزگان ۱۴ و در جهان ۱۰ کیلوگرم است.