خرما پیارم

خرما پیارم

احتمالا اگر از علاقمندان به خرما باشید و این میوه در سبد غذایی شما جای داشته باشد با خرما پیارم آشنا شده اید

خرمای پیارم مرغوب ترین و با کیفیت ترین خرما نیمه خشک دنیا می باشد که نه تنها از نظر طعم خوشی که دارد ، بلکه به دلیل خواص بی نظیرش در بین مردم جهان شهرت پیدا کرده است

کشور ایران یکی از کشورهایی است که خرمای پیارم  در آن به عمل می آید  و شهرستان حاجی آباد در استان هرمزگان اصلی ترین مکان برای کشت خرما پیارم است

خرما پیارم حاجی آباد از خوش مزه ترین رقم خرما پیارم است. پیارم از گویش محلی مردم این شهرستان گرفته شده است و با توجه به کوهپایه ای بودن منطقه و داشتن زمین های شور و مقاومت نخل این خرما به شوری زمین به نحو احسنت در این منطقه خرمای پیارم بعمل می آید

خرما پیارم از نظر تجاری و اقتصادی هم از محبوب ترین خرماهای ایران است و بازار بسیار خوبی در فروش خرمای پیارم به خارج از کشور دارد. سالیانه مقدار زیادی از این خرما به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شود


خرمای پیارم  از نوع نیمه مرطوب و یا نیمه خشک طبقه بندی می شود .رنگ قهوه ای سوخته و یا تیره دارد و پوست نازک و چروکیده ای دارد که بر روی میوه به سختی چسبیده که ظاهر میوه را مورد پسندتر می کند بخاطر همین ویژگی که دارد به راحتی شسته می شود و همچنین همانند سایر خرما ها باید قبل از مصرف به خوبی شسته شود

خرمای پیارم قند زیادی دارد که عمده قند آن از نوع فروکتوز است که به راحتی هم به سوخت و ساز بدن کمک می کند و هم خودش در بدن استفاده می شود
خرما پیارم عمدتا در شهرستان حاجی آباد هرمزگان و در روستا های سرچاهان، تزرج، معدنوئیه، شهدادی، برآفتاب، درآگاه، گهکم، گنج، دهستان های بالا و پایین و بسیاری دیگر از روستاهای این مناطق کشت می شود


نخل خرما پیارم بصورت پاجوش تکثیر می شود که در شهرستان حاجی آباد به فسیل معروف است. کاشت فسیل و یا پا جوش توسط استادکارانی که تجربه کافی در این زمینه دارند  عمل جداسازی و کاشت پا جوش و یا فسیل انجام می شود  به این صورت که فسیل ها باید با دقت از تنه مادر جدا شوند و ریشه تغذیه آن که همانند ناف نوزاد محل تغذیه نخل پا جوش می باشد نباید آسیب ببیند و بعدا آن را در محل مناسبی خاک بکنند .  یک نخل یا فسیل امکان دارد حدود 10 سال طول بکشد تا میوه بدهد از این رو کشت این خرما نیز از سخت ترین کشت ها شناخته می شود

نخل خرما پیارم از نخل های دیر رس محسوب می شود چرا که محل رشد این نخل به نسبت سایر محل دیگر نخل ها خنک تر است و به همین دلیل دیر تر این خرما بعمل می آید
خرما پیارم برای اینکه به ثمر بنشیند باید خوشه های خرما گرده افشانی کنند، موضوعی که البته در اغلب نخل های دیگر خرما ها هم دیده می شود. معمولا زمان گرده افشانی اواخر زمستان و اوایل بهار در ماه های اسفند و فروردین است.
پیارم در اوایل مرداد ماه تغییر رنگ می دهد و به رنگ زرد در می آید که کمی از حالت گس در این زمان خارج و شیرین تر می شود، سپس در اوایل شهریور رنگ خرما به قهوه ای می گراید و کم کم به رطب تبدیل می شود، رطب خرما پیارم فوق العاده خوشمزه و خوش خوراک است و در میان انواع خرما های دیگر به عنوان برترین و مرغوب ترین خرما یا رطب خرما شناخته می شود.
البته کمتر خرما را در حالت رطب برداشت می کنند و عمدتا اجازه می دهند خرما کمی رطوبت خود را از دست بدهد و در اواخر شهریور ماه و یا اوایل مهر ماه بسته به منطقه و یا روستایی که در آن خرما کشت شده ، خرمای رسیده را برداشت می کنند.


خواص خرما پیارم


شکی نیست که خرما از مغذی ترین و عالب ترین مواد غذایی بر روی زمین است. این موضوع هم در قرآن و احادیث زیاد ذکر شده و هم اینکه بسیاری از بزرگترین دانشمندان تاریخ و معاصر بر این نکته اذعان داشته اند.
اما خرما پیارم از این حیث جایگاه شاید ویژه تری دارد. این خرما منبع فوق العاده ای از مواد قندی و پروتئینی و مواد معدنی است. قند این خرما به عنوان قند مجاز برای افراد مبتلا به دیابت هم شناخته می شود زیرا قند موجود در آن از نوع فروکتوز بوده و به سرعت در سوخت و ساز بدن استفاده می شود.
در نظر باید داشت که این خرما در صورتی که زیاد استفاده شود می تواند باعث چاقی هم بشود، در نتیجه افرادی که مشکل کمبود وزن دارند روی این خرما می توانند حساب کنند.
خرما پیارم به دلیل داشتن مواد مغذی زیاد از برترین خرماها برای تولید انرژی در بدن است و از هیمن جهت ورزشکارانی که بخصوص ورزش حرفه ای و یا سنگین انجام می دهند این نوع خرما را بهتر است در سبد غذایی خود حتما داشته باشند.
خرما پیارم دارای فیبر قابل توجهی است و به خوبی برای افرادی که مشکل هضم و یا روده تحریک پذیر دارند می توانند از این خرما برای رفع مشکل خود استفاده کنند. همین فیبر سلامت دستگاه گوارش را هم اطمینان می دهد.
خرما پیارم منبع بسیار عظیمی از کاروتنوئیدها یا همان مواد رنگی است که به عنوان پیش نیاز اصلی ویتامین A شناخته می شود . آنتی اکسیدن موجود در آن هم برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و یا درمان انها بسیار مفید هستند.
این خرما در ضمن سرشار از ویتامین C است که هم برای درمان بیماری سرماخوردگی و هم در راستای جلوگیری از بیماری های اسکوربوت و یا خونریزی دهنده هم بسیار مناسب است . پتاسیم زیاد خرما پیارم برای تنظیم فشار خون و تقویت عملکرد عضلات و تقویت اعصاب بسیار مناسب است. در ضمن وجود منیزیم هم برای تقویت اندام و اعصاب در این خرما بسیار فراوان است.
خرما پیارم به دلیل اینکه در دامنه کوه ها و رشد می کند و در زمین های شور کشت می شود تماما ارگانیک کشت می شود و هیچ نوع مواد شیمیایی و یا کود غیر ارگانیکی برای تقویت آنها استفاده نمی شود. ضمن اینکه شرایط آب و هوایی این مناطق به شکلی است که نه تنها خرما دیرتر می رسد بلکه از نظر محیطی نیز شرایط آب و هوایی تمیزتر و مناسب تری برای رشد دارند.

متاسفانه در حال حاضر تنها منطقه ای که خرما پیارم در ان کشت می شود منطقه حاجی آباد است و این خرما به ندرت در سایر مناطق رشد می کند و محصولی با این کیفیت ندارد. البته این تنها خرما زیر کشت در منطقه حاجی آباد نیست و خرماهای مضافتی، کریته، آل مهتری، خاصویی، هلیلی و غیره هم در این شهرستان برداشت می شود که بدون تردید برترین نوع این محصولات همان پیارم است.

 

خرید خرمای پیارم درجه یک

 

خرید خرمای پیارم و فروش خرمای پیارم به دلیل خواص مفید و ظاهر جالب آن در داخل کشور نیز بسیار صورت می گیرد

خرمای پیارم صادراتی دارای درجه بندی متفاوتی است که آن را بر اساس سایز ، رنگ و رطوبت انجام می دهند
این درجه بندی خرما در قیمت خرمای پیارم در فروش آن نیز لحاظ می گردد
خرمای پیارم درجه یک صادراتی یا همان خرمای پیارم سوپر معمولا رنگ قهوه ای تیره و گوشت و پوست به هم چسبیده و سایز ۴.۵ سانتی متر به بالا را دارد
خرمای پیارم به انواع 

خرمای پیارم سوپر
خرمای پیارم استاندارد
خرمای پیارم درجه یک
خرمای پیارم درجه دو
خرمای پیارم طلایی
خرمای پیارم پستایی
تقسیم می گردد