خرما آلویی
خرما آلویی به علت کوچک بودن حجم آن و شباهت بسیار زیادش به آلوچه به خرمای آلویی نام گذاری شده است و مزه بینظیری دارد
خرمای آلویی از نمونه خرماهایی است که در ایران به وفور کشت می شود و خوشبختانه فروش خرمای آلویی در بازار خارجی در سال های اخیر بسیار خوب بوده و بسیار بهتر شناخته شده است
خرمای آلویی که بعضی از مردم آن را به نام خرمای خاصویی ولی در ابعاد کوچکتر میشناسند ، شرایط نگهداری ساده تری به نسبت بسیاری از خرماهای تر دیگر دارد
از نظر طعم و مزه این خرما شبیه به مزه خرما پیارم است با این تفاوت که خرمای آلویی به نسبت خرمای پیارم ارزان تر و از نظر اقتصادی به صرفه تر است
خرما آلویی موقعی که به صورت کامل رسیده باشد رنگ قهوه ای پیدا می کند ، این خرما به صورت گرد است و همانطور که پیش از این عرض کردیم به شکل آلوچه است ، و گوشت آن به نسبت هسته ای که دارد بیشتر است
این خرما از دسته خرماهای تر و مرطوب حساب می شود و کوچکترین خرما در بین خرماهای دیگر است
خوبی دیگر این خرما این است که به راحتی در بسیاری از مناطق ایران کشت می شود و شهر هایی نظیر استان های خوزستان ، بوشهر و هرمزگان دارای کیفیت خیلی بهتری از این نوع خرما هستند
اختلاف نظر هایی در مورد بهتر بودن خرمای آلویی هم وجود دارد که بسیاری از کارشناسان معتقدند که خرما آلویی بهبهان از تمام مناطق دیگر با کیفیت تر است
بعضی از خرماهایی آلویی به رنگ قرمز هم هستند ،این خرماها در بعضی از استان ها مثل استان فارس و یا شهرستان بهبهان به نام خرما خاصی نام پیدا کرده است
این خرما به علت ابعاد کوچک تری که دارد برای افرادی که دیابت دارند و یا باید ازمصرف زیاد خرما اجتناب کنند بسیار عالیست در مورد ارزش غذایی هم نگران نباشید ، خرما آلویی مانند خرماهای دیگر یکی از منابع اصلی مواد معدنی و ویتامین ها است
خصوصیات خرمای آلویی
ابعاد خرما آلویی حدود 1.5 تا 2 سانتی متر می باشد ، و به رنگ های قهوه ای تیره ، قهوه ای روشن یا قرمز وجود دارد هسته آن به نسبت گوشت آن کوچک است پوست نازکی دارد و پوست آن به گوشتش چسبیده است
میزان وزن هر خرما 3 تا 5 گرم است خرمای آلویی هر چند در دسته خرماهای درجه دو بعضا دسته بندی می شود ولی از خرماهای نرم و با طعم خیلی خوب شناخته می شود
رطوبت خرما آلویی به نسبت منطقه ای که در آن کشت می شود حدود 15 تا 35 درصد است ، شیره آن به مقداری است که در بسیاری از خوراکی های شیرین یا نوشیدنی های مقوی بهره برداری می شود
خرما آلویی در بسیاری از مناطق خرماخیز کشور کشت نمیکند زیرا که آب و هوای متناسب برای این نوع خرما گرم و خشک باید باشد
زمان برداشت خرما آلویی در مهرماه میباشد که تا ماه آبان طول می کشد
هر چند خرما آلویی شهرستان بهبهان و فسا شیراز شهرت پیدا کرده است ولی به طور کلی شهرستان جم و یا عسلویه و کنگان بیشترین تولید این خرما را دارند
برای اطلاعات بیشتر : خرمای جم ، خرمای عسلویه ، خرمای کنگان
قند خرما آلویی از نوع فروکتوز است که به راحتی در بدن مصرف می شود و مقدار ساراکوز بالایی در این خرما وجود دارد. شیرینی این خرما به اندازه نرمال است تا جایی که گلو را نمی زند و به راحتی در دهان اب می شود.
میزان آنتی اکسیدان میوه خرما الویی بسیار بالا است و از این رو آن را دشمن سرطان می دانند . وجود انواع مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم در این خرما باعث شده تا بسیاری از کارشناسان به عنوان میان وعده ای تمام و کمال ان را بخصوص برای کودکان معرفی نمایند.
افرادی که دچار کم خونی و یا بی حالی هستند می توانند مقداری از این خرما را در سبد غذایی خود بصورت روزانه داشته باشند زیرا آهن فراوان این خرما برای کم خونی بسیار مناسب است و مواد معدنی و ویتامین های آن انرژی بدن را تا حدود زیادی افزایش می دهد تا جایی که برای ورزشکاران زیاد توصیه می شود.
خرما آلویی هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است و برای فروش خرمای آلویی به کشورهای بخصوص اروپایی، آمریکایی و افریقایی باید تلاش های زیادی صورت بگیرید چراکه در مناطق خلیج فارس به خوبی شناخته شده و مورد اقبال قرار گرفته است.
اگر شما تولید کننده خرمای آلویی یا خرماهای دیگر هستید می توانید با شرکت های نظیر شرکت خرمای ایرانی برای فروش خرمای خود با اقدام کنید ، کشور های خارجی بسیاری خواستار خرید خرمای آلویی و یا انواع دیگر خرما هستند
همچنین می توانید برای گرفتن قیمت خرمای آلویی یا خرمای مورد نظرتون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید
خرما آلویی میزان شیره زیادی دارد و از دسته خرماهای تر است. از این رو باید در شرایط آب و هوایی خنکی نگهداری شود که توصیه می شود زیر 10 درجه سانتی گراد باشد. ضمنا محیط نگهداری این خرما نباید مرطوب باشد.